Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ράλλη - Υδραίου Μαρία (βιογραφικό σημείωμα)



Η Μαρία Ράλλη-Υδραίου γεννήθηκε στην Ξάνθη.

Σπούδασε 
  • στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία καθώς και Βαλκανικές Γλώσσες (Ρωσική, Ρουμανική, Βουλγαρική, Τουρκική και Παλαιά Τουρκική) στο Ι.Μ.Χ.Α. Θεσσαλονίκης. 
  • Στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιστορία-Αρχαιολογία 
  • Στη Νομική Σχολή παρακολούθησε το τμήμα Πολιτικών Επιστημών. 
  • Στο Νιούκασλ (Newcastle) της Βόρειας Αγγλίας σπούδασε Λογοτεχνία 20ού αιώνα (Αγγλική και Αμερικανική) και πήρε το Μάστερ (Master of Arts) στην Κριτική Θεωρία (Φιλοσοφία 20ού αιώνα). 
  • Παρακολούθησε Ιστορία της Τέχνης στην Αρχαιολογική Εταιρία Αθηνών, Παλαιογραφία, Κινέζικα και Ιερογλυφικά. 
Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. 
Ασχολείται με τη μετάφραση, το δοκίμιο, την κριτική, την ποίηση και την πεζογραφία. 


Βιβλία:

Ο καταθέτης της μνήμης / Ποίηση / 2011
Το τελευταίο θήραμα/ Διηγήματα / 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.